Leseopplæring og leseglede

Berg folkebibliotek er hjertet i Berg skole og en viktig læringsarena for alle. Biblioteket har et godt samarbeid med barnehager og skoler i kommunen.

Biblioteket ønsker å bidra slik at leseopplæringa skal bli best mulig. I samarbeid med foreldre/foresatte og skolen har vi tilbudet «Leseknappen» for barn i andre klasse.

På barnerommet har vi samla lettlestbøkene i egne hyller, slik at de skal være lett å finne. Vi har bøker med ulik vanskelighetsgrad og med mange ulike tema. Vi har også mange faktabøker som passer for den som akkurat har lært å lese. For å fremme lesegleden hos barn er det viktig at barna liker bøkene de skal lese. Foreldre/foresatte kan være med å bidra til at leseopplæringa til sitt barn blir best mulig. Se menyen til høyre for lenker om leseopplæring.

Når barna kan lese godt selv er det viktig at de finner bøker som de selv liker å lese. Derfor har biblioteket i samarbeid med Lenvik bibliotek etablert to bokblogger en for barn (5-7. klasse) og en for ungdom (fra 8. klasse). De som bidrar med bokanmeldelser er andre barn og unge.

Les mer om «Unge bokbloggere» her. (På Lenvik bibliotek sin nettside)

Translate »